دسته‌بندی نشده

PVDM چیست؟

PVDM چیست؟

حتما شما نیز متوجه شدید که این حروف، مخفف چندین کلمه هستند. PVDM مخفف عبارت Packet Voice Digital Signal Processor Module که به معنی ماژول شبکه یا ماژول پردازش سیگنال های دیجیتال صوتی است. حال سوال اصلی اینجا است که ماژول چه معنایی دارد؟

در این تعریف باید گفت؛ نصب کارت های ماژولی بر روی روتر های سیسکو، منجر به ایجاد قابلیت های تماسی و کنفرانس می شوند. به گونه ای که این کارت های ماژولی هستند که توانایی ایجاد پردازش سیگنال های دیجیتالی را برای سیستم فراهم می کنند.

به شکل خلاصه، Digital Signal Processor یا به اختصار DSP؛ واژه عمومی صنعتی بوده و PVDM ماژولی حاوی یک یا چند DSP است. نکته قابل توجه این است که تعداد کانال های کارت PVDM بسته به نوع آن و کدک های مورد استفاده می باشد.

بررسی کاربرد PVDM

به شکل ساده تر می توان گفت کاربرد PVDM، به نحوی شناسایی کدک های مختلف صوتی می باشد و امکان کد گذاری برای سیگنال های صوتی خروجی و همچنین امکان رمز گشایی سیگنال ها و بسته های ورودی فراهم شده است. این موضوع نشان می دهد که اگر قصد استفاده از ماژول ها را داشته باشید، باید این کارت را روی مادربرد روتر نصب کنید.

درباره روتر

روتر را در شبکه ها به منظور مسیریابی و هدایت بسته ایجاد می کنند؛ یعنی به گونه ای ارسال و دریافت اطلاعات بر عهده روتر است. حال اگر قصد داشته باشید از این تجهیز به منظور پردازش بسته های صوتی آنالوگ به دیجیتال استفاده کنید، لازم است تا قطعات را بر این تجهیز بیفزایید. در این باره چیپ مورد نظر شما برای پردازش صوت، DSP است که بر روی ماژول PVDM سوار شده است.

درباره روتر

وظیفه DSP چیست؟

1) فشرده کردن صدا های آنالوگ درون روتر

2) پردازش عملیات نمونه گیری

3) رمز نگاری صدا های آنالوگ

نسل های موجود در بازار PVDM

امروزه در بازار، نسل های دو و سه و چهار PVDM وجود دارند. از PVDM نسل دو برای روتر های  ISR، از نسل سه آن برای روتر های ISR G2 و از نسل چهار آن برای روتر های 4300 یا 4400 و … استفاده می شود. حال سوالی که احتمال دارد ذهن تان را درگیر کند، این است که آیا امکان دارد PVDM را برای روتر های 2900 و 3900 استفاده کرد؟ پاسخ سوال مثبت است؛ شما می توانید با نصب آداپتور PVDM، به سادگی این کار را انجام دهید.

الف) PVDM های نسل دو: ماژول های نسل دو در دو حالت Video و Voice کار می کنند.

  • PVDM2-8: دارای قابلیت 8 کانال
  • PVDM2-16: دارای قابلیت 16 کانال
  • PVDM2-32: دارای قابلیت 32 کانال
  • PVDM2-48: دارای قابلیت 48 کانال
  • PVDM2-64: دارای قابلیت 64 کانال

ب) PVDM های نسل سه: ماژول های نسل سه نیز همانند حالت های ماژول نسل دو هستند، با این تفاوت که تراکم و قدرت پردازش بیش‌ تری نسبت به ماژول های نسل دو دارند؛ به گونه ای که می توان گفت گنجایش کانال های موجود در آن 4 برابر کانال های PVDM  های نسل دو می باشد.

  • PVDM3-16: دارای قابلیت 16 کانال
  • PVDM3-32: دارای قابلیت 32 کانال
  • PVDM3-64: دارای قابلیت 64 کانال
  • PVDM3-128: دارای قابلیت 128 کانال
  • PVDM3-192: دارای قابلیت 192 کانال
  • PVDM3-256: دارای قابلیت 256 کانال

همان طور که مشاهده می کنید تعداد کانال های Video و Voice در کانال های مختلف، متفاوت است. اما اعداد نوشته شده در کنار نام PVDM به چه معناست؟ عدد اول از سمت چپ، معرفی نسل PVDM و عدد دوم از سمت چپ، معرفی تعداد تماس های همزمانی است که PVDM مربوطه با کدک G711 پشتیبانی می کند.

پس در زمان انتخاب PVDM، باید تعداد تماس همزمان و کدک مورد نظر در سناریو بررسی شود. البته گاهی به دلیل پیچیدگی موجود در سناریو، امکان محاسبه PVDM برای روتر سخت می شود که در این حالت بهتر است با مراجعه به سایت های رسمی، PVDM را محاسبه کنید.

باید توجه داشت که نمی توان از PVDM های نسل دو و سه به طور همزمان بر روی یک روتر استفاده کرد و تمامی PVDM های داخل یک برد، باید حتما از یک نسل باشند.

نسل های موجود در بازار PVDM

سوالی پر تکرار درباره PVDM

ممکن است سوالی برای تان پیش بیاید که در صورت نداشتن هیچ گونه تماس بیرون شبکه ای و با وجود تماس های دورن شبکه و انجام آن ها با یک روتر، باز هم نیازی به PVDM هست؟

در پاسخ باید گفت خیر؛ DSP های موجود بر روی PVDM تنها برای اعمال تبدیل کدک و رمز نگاری استفاده می شوند. پس هنگامی که تغییری در کدک روتر رخ ندهد نیازی به PVDM هم نیست.

 

سوالی پر تکرار درباره PVDM

چند مورد از ویژگی های ماژول های PVDM

1) : Voice

از مزایای بسته های صوتی به صورت بسته های IP، فراهم شدن امکان جداسازی و انتقال آن ها در زمان های مختلف است که این امر توسط برنامه TDM انجام می شود.

2) کنفرانس:

سیستم های نام برده، کنفرانس های یک یا چند کاربرده را در ارتباط های سیسکو فراهم می کنند.

3) امکان کد گذاری های سراسری:

با کمک این سیستم، کد ها می توانند به کدک های دیگری تبدیل شوند.

4) نقاط انتقال:

در جایی که کدک ها به شبکه های دیگری ارسال می شوند، تعیین سرعت انتقال با بسته بندی مجدد انجام می شود.

5) تنظیم کیفیت صدا:

از توانایی دیگر ماژول های PVDM، امکان عملیات فشرده سازی و مدیریت لرزش است.

6) ذخیره سازی انرژی:

مادربرد های PVDM ها چند حالت متفاوت برای ذخیره انرژی دارد. زمانی که در حالت استفاده قرار بگیرند، می توانند تا 5 وات صرفه جویی داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *