دسته‌بندی نشده

ماژول سیسکو

ماژول سیسکو

SFP که برگرفته از عبارت Small Form- Factor Pluggable میباشد که مفهوم آن  ماژول کوچک قابل اتصال میباشد. این نوع ماژول با نام ماژول فیبر نوری نیز بکار میرود. این نوع از ماژول ها یعنی ماژول SFP  به منظور مبدل کردن سیگنال های دیجیتال به سیگنال نوری کاربرد دارند. این نوع ماژول را میتوان از پرکاربردی ترین ماژول ها در انتقال اطلاعات به شمار آورد. علاوه بر این ماژول SFP به خوبی میتواند سبب افزایش سرعت اتصال گردد. در ادامه با ما در آوان همراه باشید. تا به صورت جامع و کامل در رابطه با ماژول سیسکو گفتگو نماییم.

SFP چیست؟

به صورت کلی  میتوان هدف ماژول را تبدیل نمودن سیگنال دیجیتال به سیگنال نوری دانست که دارای کاربرد های مختلفی در حوزه های مختلفی میباشد. از اساسی ترین وظایف ماژول منتقل نمودن اطلاعات میباشد. در حال حاضر شما در بازار میتوانید انواع متعددی از ماژول را بیابید. که بکارگیری از آن سبب تقویت سیگنال میگردد. با این تفاسیر میتوان چنین بیان نمود که دامنه استفاده از ماژول بسیار گسترده میباشد. در این صورت هر زمانی که افراد تمایل داشته باشند اطلاعات خود را با کیفیت بالا در کنار سرعت بالا انتقال دهند. این امکان را خواهند داشت ماژول را بکار گیرند. از اینرو اگر شما به دنبال سرعت بالا در کنار هزینه مناسب هستید ماژول بهترین گزینه برای شما خواهد بود. بیشترین میزان استفاده از ماژول را شما در تلفن همراه، تجهیزات وایرلس و در حالت کلی هر گونه سیستمی که به تقویت سیگنال نیاز دارد کاربرد دارد. این امکان وجود دارد که شما SFP را ا با نام های Mini GBIC دیده باشید که در حقیقت نوعی Transceiver قدیمی میباشد. توجه نمایید که SFP و GBIC از لحاظ اندازه با هم دیگر متفاوت میباشد ولیکن سرعت و کیفیتی که در اختیار شما قرار میدهند منطبق میباشد. این دستگاه یعنی Transceiver به منظور Transmit و Receive نمودن سیگنال کاربرد دارد. با این تفاسیر چنانچه که شما تمایل به منتقل نمودن اطلاعات دارید. بایستی ماژول SFP را بکار ببرید.

تفاوت ماژول های SFP، +SFP

ماژول +SFP چیست؟

این ماژول به خوبی از عهده سرعت 16 Gbps بر میاید این در حالی است که ماژول اس اف پی فقط تا  سرعت 4.25 Gbps را پشتیبانی مینماید. در حقیقت ماژول +SFP را ورژن توسعه یافته SFP دانست. از اینرو به این نتیجه دست میابیم که اگر شما به سرعت بیشتری در دریافت و همچنین ارسال داده ها نیاز دارید. بکار گیری ماژول اس اف پی پلاس بهترین گزینه برای شما خواهد بود.

ماژول +SFP چیست؟

مزیت های بکار گیری ماژول

با بیان مطالب مطرح شده به احتمال بسیار شما به این نتیجه پی برده اید که از مهم ترین و اساسی ترین قطعات که به منظور برقراری ارتباط در شبکه های کامپیوتری به کار گرفته میشود ماژول است. شما با بکار گیری ماژول این امکان را دارید در کاربرد های که در ادامه برای شما مطرح خواهیم نمود استفاده نمایید.

  • بکارگیری در برقراری ارتباط سنسور های تحت شبکه.
  • بکار گیری از آن در دستگاه های امنیتی و البته حفاظتی شرکت ها، منازل و موسسات متعدد.
  • بکار گیری از آن به منظور پیاده سازی اتوماسیون در منازل، شرکت های متعدد.
  • امکان مهیا نمودن مانیتورینگ پیوسته در تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی.
  • ایجاد ارتباط شبکه بدون نیاز بدون سیم کشی میان میکرو کنترل های که از هم دور میباشند.
  • مهیا نمودن قابلیت کنترل از راه دور دستگاه ها و تجهیزات الکترونیکی به وسیله اینترنت.
  • پیاده سازی و راه اندازی سرور های اینترنتی.
  • و….

مزیت های بکار گیری ماژول

راهنمایی انتخاب نوع SFP ماژول در تجهیزات

بکار گیری ماژول SFP سیسکو در زیر ساخت و انتقال داده ها بسیار متداول میباشد. همچنین در انواع سیستم های نظیر روتر و سوئیج بکار گرفته میشود. اکنون پس از آشنایی با ماژول و موارد استفاده آن بایستی در انتخاب نوع ماژول SFP که متناسب با نوع دستگاه مبادرت ورزید. در حالت کلی در انتخاب آن بایستی به سه فاکتور پیش از هر چیزی اهمیت دهید. که عبارت اند از پهنا باند، نوع ارتباط فیبر نوری و نوع اتصال فیبر نوری که در ادامه هر یک موارد بیان شده را برای شما مطرح خواهیم نمود.

راهنمایی انتخاب نوع SFP ماژول در تجهیزات

نوع ارتباط فیبر نوری

در حالت کلی فیبر نوری را میتوان در دو دسته فیبر نوری Multimode و فیبر های نوری Single Mode جای داد. تفاوت این دو دسته در ظرفیت و هسته میباشد در حالت کلی از فیبر های نوری Multimode در شبکه های داخلی استفاده میگردد. علاوه بر این به منظور منتقل نمودن اطلاعات کمتر از دو کیلو متر از این فیبر نوری استفاده میشود. به علت آنکه این نوع فیبر نوری از قطر بیشتری برخوردار میباشد. از اینرو سیگنالهای بسیاری با پهنای باند بیشتری انتقال میکند. با این مطالب اگر شما به دنبال سرعت بیشتر هستید این نوع فیبر نوری بهترین گزینه برای شما خواهد بود. ولیکن به علت اینکه از ضخامت بالای برخوردار میباشد. از اینرو سبب ضعیف شدن پالس های نوری در فاصله های طولانی خواهد شد. از اینرو بکار گیری فیبر نوری Single Mode در زیر ساخت های مخابراتی بهترین گزینه خواهد بود. با وجود آنکه سبب کاهش پهنای باند در فاصله های طولانی میشود. ولیکن از هزینه های اضافی ممانعت مینماید. همانگونه که بیان نمودیم فیبر های نوری Single Mode در تجهیزات زیر ساخت مخابراتی بکار گرفته میشود. علاوه بر این به منظور منتقل نمودن داده ها تا صد کیلومتر این نوع فیبر نوری کاربرد دارد. با همه ای این تفاسیر شما به منظور  اجرا و پیاده سازی در هر شبکه بزرگی نیاز به فیبر نوری دارید.

نوع ارتباط فیبر نوری

پهنای باند

در رابطه با ارتباطات کابل مسی، پیش از آنکه نیاز به ارسال داده ها باشد در وهله اول سرعت ارتباطات با هم دیگر وارسی میگردد. پس از اینکار فرآیند ارسال داده ها در شبکه صورت میگیرد. برای درک بهتر مطلب را با یکم مثال برای شما واضح تر میکنیم. برای مثال یک ارتباط 10/ 100/ 1000 بدان معنا است که میتواند هر ارتباطی را در این بازده پشتیبانی نماید. ولیکن در رابطه با ارتباطات فیبر نوری این مسئله را بایست به یاد داشت که بایستی هر دو سو یک سرعت ارتباطی را پشتیبانی نمایند.

نوع اتصال فیبر نوری

در اتصالات فیبر نوری کانکتور ها از نوع lc، sc، st در نظر گرفته میشوند. نحوه کار بدین صورت میباشد که اتصال به وسیله یک کانکتور فیبر نوری و یک آداپتور انجام میشود. کانکتور های بکار رفته در اتصالات فیبر تنها تحت عنوان اتصالات ثابت شناخته شده اند.

نکته

این امکان فراهم میباشد که SFP را بر روی سوئیچ های گیگابایتی نصب نمود. در این صورت به وسیله SFP میتوانید اتصال تعداد بسیاری از فیبر نوری و کابل های اترنت را مهیا کرد. از اینرو این نوع از ماژول ها منجر به افزایش راندمان کاری و توان عملیاتی شبکه میگردد. درحقیقت امکان انتقال داده و اطلاعات را با بیشترین سرعت برای شما فراهم میسازد.

کلام پایانی

در این مطلب از آوان ما در تلاش بودیم تا اطلاعاتی را در رابطه با ماژول سیسکو برای شما مطرح نماییم. همانگونه که مشاهده کردید ماژول ها دارای کاربرد های گسترده و وسیعی میباشند. از مهم ترین مشخصه های ماژول میتوان به انعطاف پذیری بالای آن اشاره نمود. همین موضوع امکان تبادل داده ها در حالت های متعدد را مهیا میسازد. همین موضوع سبب برتری ماژول میشود. در صورت وجود سؤال و یا نظراتی میتوانید آن را در بخش دیدگاه برای ما مطرح نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *